Featured Image
25. července 2024

Vícehrotý mikrobod TMM7200 od Telesis: Značení ocelových trubek v těžkém průmyslu s 21 hroty a pneumatickým pohonem

Bezpružinkový systém pohybu hrotu

Mikrobody společnosti Telesis disponují patentovaným principem pohybu hrotu označovaným PINSTAMP®, kdy se hrot pohybuje nahoru a dolů pouze pomocí vzduchu. Celý pohyb je bez tření a pružinek. Technologie nabízí vysokou přesnost značení, velkou sílu značení a bezúdržbový provoz. Výhodou je, že se každým úderem centruje hrot v cartridgi a každý úder ho zároveň čistí. Největší výhodou technologie PINSTAMP® je možnost značení na zaoblené povrchy bez nutnosti rotační osy. Značení je v celém rozsahu zaoblení stejné kvality.

Princip pohybu hrotu u mikrobodu Pinstamp Bezpružinkový pohyb hrotu Telesis

 

Vícehrotý mikrobod Telesis TMM7200

Mikrobod TMM7200 využívá princip pohybu PINSTAMP® a spojení více hrotů do jednoho bloku. Celý blok hrotů (cartridge) se pohybuje nad značenou oblastí a každý z hrotů razí do dílu dle algoritmu pohybu. Výsledkem je označení více řádků, různých velikostí písma za velmi krátký čas. Pohyb hrotů zabezpečují solenoidy, které spínají tlak vzduchu až 12 bar. Dle aplikace lze použít těžké nebo lehké hroty s různým úhlem broušení. Celková konstrukce mikrobodu je vyrobena přesně dle aplikace. Vnitřní prostor mikrobodu je chráněn proti prachu, vlhkosti nebo teplu.

 

Mikrobod - vícehorová jednotka

Integrace a řízení mikrobodu

Na řízení mikrobodů využíváme kontrolery Telesis TMC470 nebo TMC520. Obě jednotky disponují stejnými funkcemi, rozdíl je pouze v dotykovém ovládání. Pro integraci do linky jsou nejčastěji používány jednotky TMC470. Přenos dat, komunikace s PLC a řízení je řešeno pomocí PROFINET komunikace.

 

Navržení jednoúčelového stroje nebo linky

Dodáváme jak samostatné mikrobody, tak linky nebo jednoúčelové stroje přesně na míru zákazníka. Vše od návrhu až po realizaci a servis zabezpečujeme my. Chápeme, že každý zákazník je jedinečný a má své specifické požadavky. Proto jsou většinou stroje navrhovány přesně pro konkrétního zákazníka. Používáme vždy zaručené značky komponent jako je Siemens, Schneider, ABB.

 

Aplikace mikrobodu v těžkém průmyslu

Ve videu můžete vidět integraci mikrobodu Telesis TMM7200 s 21 hroty. Pohon hrotů je pneumatický. Použity jsou lehké hroty v jednom řadě. Zákazník značí na různé velikosti trubek. Značení probíhá vždy na zaoblený povrch trubky. Dle výběru programu se značí dva nebo tři řádky. Mikrobodem lze značit až 150 znaků za 17 vteřin. Linka a mikrobod jsou vyrobeny pro práci 24 hodin denně. Výběr obsahu textu nebo loga zabezpečuje nadřazené PLC pomocí PROFINET komunikace.

 

Mikrobod - aplikace v praxi

Závěr

Telesis TMM7200 a jeho patentovaný systém PINSTAMP® představují špičku v oblasti průmyslového značení. Díky bezpružinkovému systému pohybu hrotu a vícehrotovému designu nabízí tento mikrobod vysokou přesnost, rychlost a trvanlivost značení. Tyto vlastnosti jej činí ideálním řešením pro náročné aplikace v těžkém průmyslu, kde je vyžadována konzistentní kvalita značení na různé povrchy, včetně zaoblených trubek.

 

Hlavní výhody Telesis TMM7200:

Bezpružinkový pohyb hrotu: Vysoká přesnost, rychlost, hloubka a bezúdržbový provoz.

Vícehrotový design: Rychlé a efektivní značení více řádků textu za krátky čas

Odolná konstrukce: Ochrana proti prachu, vlhkosti a teplu.